Barcelona Mobile Apps col·labora amb l’Apps4Citizens

Events

Barcelona Mobile Apps està participant en la organització del hackathon Apps4Citizens, Una jornada non stop dedicada a la innovació i inspiració en l’acció política i social, des del punt de vista del ciutadà connectat i compromès, que actua a través del seu dispositiu mòbil.

L’esdeveniment es desenvoluparà amb dues activitats destacades: hackapp i festivalapp

apps4citizens va néixer a principis de 2015 a Barcelona amb vocació internacional. El seu objectiu és promoure l’ús de les aplicacions com un instrument útil per millorar la qualitat democràtica de la presa de decisions a través del compromís social i polític dels propis ciutadans, connectats i en xarxa. A través de las apps, aquest ciutadà ha de tenir la possibilitat de donar resposta a les seves demandes quotidianes, interactuant i aportant, alhora, el seu granet de sorra per a què reverteixi en benefici de la col·lectivitat.

El divendres, 19 de juny, l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm acull el que serà el primer esdeveniment impulsat per apps4citizens, amb la complicitat i el suport dels agents institucionals més rellevants en l’àmbit de la innovació i la participació ciutadana a través de la tecnologia mòbil i amb la col·laboració especial de El Periódico de Catalunya i BTV.

La jornada es desenvoluparà a partir de dues activitats destacades

hackapp: un repte llançat als ciutadans per idear aplicacions amb la complicitat de l’àmbit periodístic

De la mà de Hacks/Hackers Barcelona, al matí (i fins a les 18h), es durà a terme un hackathon: una jornada per al desenvolupament de prototips d’aplicacions, responent a un determinat repte que combinarà l’experiència ciutadana amb el periodisme d’investigació i que comptarà amb el suport i dinamització de diversos mentors. Les idees que es plantegin han d’estar vinculades a l’activitat del propi ciutadà com a sensor ―que actua a través del seu mòbil― recopilant dades i informacions d’interès, en relació a temes associats amb el medi ambient, la contaminació (lumínica, acústica, l’aigua, etc.). Aquests serviran com a base per generar continguts periodístics d’investigació des de diferents enfocaments.

La sessió és oberta a la participació de manera gratuïta, només cal inscriure’s des de la pàgina www.apps4citizens.org (hackapp). El jurat decidirà els projectes guanyadors entre tres finalistes. El primer classificat rebrà un premi de 3.000 € i, el segon, de 2.000 €.

festivalpp: una festa de reconeixement a les millors apps, amb conferències, premis i… música

Com a continuació del hackapp, el festivalapp s’iniciarà amb una breu presentació de apps4citizens a càrrec del seu impulsor, Antoni Gutiérrez-Rubí (@antonigr), per donar pas després a tres interessants conferències, en format breu i dinàmic, de la mà de: Francis Pisani (@francispisani), Cristóbal Gracia (@cristobgracia) i Mar Cabra (@cabralens).

Compartir experiències, oferir elements per a la inspiració de noves idees, sinergies, complicitats, abordatges… en un espai que afavoreixi la conversa i l’intercanvi d’opinions, són alguns dels ingredients de l’esdeveniment.

En el transcurs del festivalapp, es desenvoluparan també tres micropresentaciones (en format de 3-5 minuts), a través de les quals coneixerem de primera mà interessants iniciatives que han sorgit a la ciutat: El Teu Parlament, Valora Bcn i Prometteo.

Per tancar la jornada, es farà entrega dels premis als finalistes del hackapp, es reconeixeran aplicacions destacades en diferents àmbits temàtics, acabant de manera distesa, amb bona música a càrrec de DJ Carole y DJ Dulítel.

Tota la informació d’aquest primer esdeveniment apps4citizens, del proper 19 de juny, està disponible a: www.apps4citizens.org

Si vols consultar més informació, pots adreçar-te a:

Primer ‘festivalapp’ a Barcelona

apps4citizens, aplicacions amb compromís polític i social

Comments are closed.