BMA celebra l’assamblea general del 5è aniversari

Dimarts passat, 12 d’abril de 2016, BMA va celebrar l’anual assemblea general a la sala d’actes de la FIB.

L’assamblea d’enguany aprofitava per parlar de les activitats i cursos realitzats al llarg de l’any i la molt bona situació econòmica de l’associació, i a més, celebrava el l’acompliment del primer lustre de vida de l’associació.

Després de l’assemblea, tots els socis de BMA van compartir una cordial estona a l’Espai Emprèn compartint unes begudes i aperitiu.

BMA a Suïssa pel Start Hack

Tres membres de BMA van assistir a l’Start Hack, que es va dur a terme del 11 al 13 de Març a Sant Gallen, Suïssa.

El seu projecte “Hot Wheeeels” va tenir com a objectiu a controlar un cotxe d’Scalextric utilitzant un enfocament de programació reactiva. Utilitzant un kit d’inici proporcionat pels organitzadors.

1

Andreu Rodriguez en el Diari Ara

“Andreu Rodgríguez: “Un dels grans errors del emprenedors joves és no mirar els inversos de tu a tu”

Formes part de la segona fornada d’estudiants de la UPC que gestiona l’associació. Barcelona Mobile Apps (BMA) va néixer bàsicament de la inquietud d’alguns estudiants d’enginyeria informàtica de la UPC per aprendre una tecnologia que en aquell oment era molt disruptiva: les aplicacions mòbils. Hi havia diversos softwares que no s’explicaven a les classes de les universitats i es va començar a organitzar trobades per compartir coneixements. Des d’aquí es va acabar convertint en una associació i ara som un punt de trobada entre emprenedors i desenvolupadors del món de les aplicacions mòbils a Barcelona“ …

http://m.ara.cat/suplements/emprenem/Andreu-RodriguezUn-dels-emprenedors-tu_0_1539446056.html

Concurs de les aplicacions dels estudiants dels cursos de BMA

A principis de Març, BMA va portar a terme un concurs on els estudiants dels cursos de Febrer tant d’Android com d’iOS van exposar una aplicació en la qual van estar treballant individualment. La idea era utilitzar tot allò que havien après per crear una aplicació competent que pogués entrar al mercat d’aplicacions.

Molts estudiants tenen l’aplicació ja desenvolupada, alguns fins i tot ja l’havien penjat a Google Play o AppStore, altres, encara que no tinguessin l’aplicació acabada, van poder exposar les seves idees i els mètodes o les eines que farien servir per portar-la a terme.

BMA va decidir premiar les tres millors aplicacions i donar-los un premi a cadascuna, a la millor aplicació del curs d’Android ia la de iOS se’ls premiava amb un cupó de compra d’Amazon de 40 €, ia la millor aplicació genèrica, 60€.

El premi a la millor aplicació Android va ser per a Lluc Cardoner amb Reminders, una aplicació que et permet apuntar recordatoris i permet associar un recordatori amb una nota de veu.

El premi de la millor aplicació iOS va ser per a Víctor Rius amb la seva aplicació OurNotes, que permet tenir notes compartides en un grup amb altres usuaris.

Finalment, el premi a la millor aplicació global va ser per a Alex Quibus amb Moment, una aplicació que permet veure instantàniament els “moments” de tots dels usuaris. Un “moment” està definit pel temps en què pública, el lloc, la situació de l’usuari, l’ambient i el sentiment que provoca.

1

Des BMA us animem a participar en els propers cursos de formació en aplicacions mòbils, a finals de quatrimestre en tindreu més notícies!

 

La primera Hack UPC!

HackUPC 2016 va ser la primera hackathon a Espanya, durant el 19, 20 i 21 de febrer, al Campus Nord es van albergar més de 400 estudiants que van estar programant durant 36 hores!

 Els membres de BMA van presentar dues aplicacions diferents,

“BuzzerApp” i “HackEyes”.

BuzzerApp és una aplicació casual, escrita en Flask a la part de servidor i Android a la part mòbil, que consisteix en enviar brunzits de sons graciosos a un amic, i a aquest li arribarà a l’hora que tu ho configuris. La gràcia està en que el que rep el “buzz” no sap a quina hora li arribarà i podria ser en un moment inoportú!

Screen Shot 2016-04-09 at 09.32.16

HackEyes és un cotxe robot que es controla mitjançant gestos en l’aire que a més, mitjançant Google Cardboard, dóna a l’usuari la il·lusió que condueix el cotxe ja que el cotxe està equipat amb una càmera que gira d’acord al moviment del cap de l’usuari.

12742179_181951085512291_6422085208854837296_n