Un membre de BMA, guanyador a l’Imagine Express 2015

Barcelona Mobile Apps

Albert Cerezo, membre del Barcelona Mobile Apps, ha estat el guanyador, juntament amb dues persones del seu equip, del Imagine Express, el qual és un programa que pretén generar negoci en el sector de la telefonia mòbil; aquest any, el projecte va tenir lloc a les ciutats de Barcelona, París i Londres durant quatre dies.

El programa, que en definitiva és un concurs, tracta de trenta-sis participants (que han estat escollits anteriorment mitjançant unes proves), els quals es poden diferenciar en tres grups: business, creatius i developers, amb dotze representants en cadascun dels grups. Els equips estan formats per tres persones, una de cada perfil, i en la última edició, celebrada entre el 27 de febrer i el 2 de març de l’any present, es podia triar entre quatre categories: salut, banca, aigua i social. El grup de l’Albert va participar en la categoria de salut. Els grups, els integrants dels quals no es coneixien anteriorment, tenien 5000 minuts per desenvolupar una solució als reptes plantejats, i segons l’Albert ens diu “la metodologia que seguim es divideix en quatre parts: replantejament del problema, refinar les idees, prototipar i business plan”.

L’edició del 2015, de fet, va començar el dia 20 de gener a Barcelona, quan es va fer una presentació oficial pública, i també es van triar els tres primers participants.

Posteriorment, el 19 de febrer, es van triar els darrers concursants, configurant així la llista definitiva de trenta-sis. El 27 de febrer ja va començar la fase definitiva del programa, amb la configuració dels equips i presentació de les primeres idees.

London Eye Imagine Express

L’anomenada “Fase 2” va tenir lloc al tren que transportava als participants des de Barcelona fins a la següent parada, París; en aquesta fase els equips van començar a afrontar el problema i a refinar les idees.

La següent fase ja va tenir lloc a la capital francesa, només un dia després del començament de la fase definitiva; allà va tenir lloc el procés de desenvolupament del software per a la primera demo.

Després, els concursants van tornar a agafar el tren, aquest cop per anar fins a Londres, on haurien de presentar el seu projecte a diferents inversors ni més ni menys que al London Eye, i només amb cinc minuts per a cada equip. Finalment, el dia 2 de març es va tornar a Barcelona, on es es van donar els premis durant l’inici del Mobile World Congress.

photo_2015-03-25_09-40-33

Comments are closed.